maandag 12 juli 2010

Knus op de bank

Aangezien wij een (super lieve) maar harige hond hebben thuis, moesten mijn vriend en ik helaas kiezen voor een leren bank. Eigenlijk houden we allebei meer van stof maar dit is toch de beste oplossing geweest ivm. schoonmaken etc.

Gelukkig zijn er manieren om een saaie leren bank om te toveren tot een knus bankje!

Mijn mams en ik zijn op een zaterdag ochtend naar de lapjesmarkt geweest in Utrecht om stofjes te kopen om mijn oude saaie kussentjes een nieuw leven te bieden..

Het kleuraccent dat ik in mijn huis gebruik is (turquoise)blauwig dus ik heb de stofjes ook in deze kleuren uitgezocht, dit is uiteindelijk het resulaat geworden:


De meeste kussentjes zijn van elkele stof, ik heb een paar kussens bekleed met een neutrale stof met een kanten stofje eroverheen. Ook heb ik gevarieerd in de drukte op de stof.
Hier is een foto van de combinatie van mijn dekentje met de kussentjes.. Ziet er al een stuk leuker uit dan zo'n kaal leren bankstel toch??


Voor het ontwerp heb ik de kussenslopen van mijn beddekovertrekset bekeken en die nagemaakt, (op de groote van mijn oude kussens) even logisch kijken en nadenken. Later heb ik er knoopjes in gezet zodat de kussens dicht blijven.
Kussens zijn handig en leuk om mee te oefenen als je nog niet zo lang naait. Het is super simpel en je hebt toch een redelijk snel resultaat! Zo kan je snel genieten van je eigen naaisels!

1 opmerking:

  1. Echt superleuk die kleuren! Mijn vriend heeft ook een leren bank en die moet natuurlijk mee naar het nieuwe huis. Zeker weten dat ik de bank mooi ga maken met leuke zelfgemaakte kussentjes. Die op de onderste foto in de dichtstbijzijnde hoek ligt vind ik toch wel het mooist. Heel mooie stof.

    BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een berichtje achter laat!! Liefs Juliette