zaterdag 14 augustus 2010

Mijn reisje door Zuid-Frankrijk

Zoals beloofd een stukje over mijn motorvakantie..

Jut 'n Jul
Vrijdag ochtend (tegen de middag) vertrokken we dan eindelijk, na nog een uur mijn kat te hebben gezocht omdat die het zo leuk vond om er toch nog ff tussen uit te piepen! (buitenverslaafd dat ze is)
De eerste rit hebben we zo'n 400km afgelegd richting Calais, al heel wat, vond ik, want 'we zaten al in Frankrijk' (um ja idd maar wel het uiterste bovenste puntje dan) In de omgeving van Calais hebben we een camping opgezocht waar we de nacht doorbrachten.

De volgende dag uitgeslapen en met frisse moed richting Le Mans gereden, dit bleek echter iets te ver omdat het al tegen 8uur was uiteindelijk.. snel een camping gezocht zo'n 50km voor Le mans.

De dag die daar op volgde was een vervloekte dag.. We zouden richting Bordeaux rijden en kijken wanneer we moe zouden zijn... mijn motor maakte af en toe wat gekke krakerige geluidjes dus we besloten ketting spray te zoeken, (omg dat hebben ze echt bijna nergens langs de snelweg!!) op mijn flikker had ik van V. al gehad want waarom had ik sowieso mijn ketting niet gesmeerd?! Dat is belangrijk!! (weet ik, maar ik is eigenwijs en vergeetachtig..)
Afijn, eindelijk die ** kettingspray gevonden, net voorbij de tolweg even goed die ketting smeren waarna V. lekker hard wegtrekt en ik hem probeer bij te houden...KRAK.... weg ketting.. (die later door een Fransman met de auto werd gebracht, zo grappig!)

En daar sta je dan

Die pech duurde 2 dagen omdat het op zondagavond gebeurde en maandag álle motorzaken in Frankrijk gesloten zijn. (yeah right) Maarja, wij zijn lekker 2 dagen in Bordeaux gaan hangen. Ook leuk.
Nou, na die dinsdag hongerig, chagrijnig en uitgeput de héle dag voor de motorgarage te hebben gezeten was de motor eindelijk klaar! We rijden de snelweg op en..... wie rijd er langs ons heen? Vrienden die we die dag daarna zouden ontmoeten in Messanges!! Hoe toevallig is dat! Zij waren die ochtend vertrokken uit Nederland. Niet te geloven, we zijn natuurlijk even gestopt bij het tankstation.

Te melige foto dit..
Die avond zijn we doorgereden tot Biarritz waar de broer van V. en zijn vriendin met een tentje en wegwerp BBQ op ons zaten te wachten.

Joepie!!
De dag die daarop volgde zijn we naar 'de camping' gereden in Messanges. De vrienden die we die dag daarvoor waren tegengekomen waren er ook, met z'n 6en in totaal dus.
Hierop volgde een super veel slaap-, relax-, lach- en bruinbak week.
Ik heb genoten!

Biertje?
De rit naar huis ging vrij snel, de eerste dag zijn we tot Tours gereden, de tweede dag tot Parijs en de derde dag even gestopt in Brussel en toen ervoor gekozen om door te rijden naar huis.
Al met al een ontsettend leuke, avontuurlijke en gezellige vakantie die voor herhaling vatbaar is :-)


Bye! ;)

2 opmerkingen:

  1. en je mammie is erg blij dat je heelhuids terug bent gekomen! Hoera. Stoere meid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hè wat stoer zo'n motor-vakantie!! Op het moment dat ik dit schrijf ben je vast al plannen aan het maken voor een nieuwe vakantie... Maar ik was even aan het snuffelen op je blog...

    Groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een berichtje achter laat!! Liefs Juliette